AROMATERAPIJA

RUŽA – ulje koje budi iskru božanske ljubavi u nama

Ruža budi srce i tijelo, potiče motivaciju, vitalnost, opraštanje i osjećaj slobode. Mirišući ružu, možemo iskusiti suptilnost univerzuma.

Ruža je kraljica cvijeća i biljka kojoj se od davnina pripisuju posebne moći. Potječe iz Azije, odakle se proširila po mediteranskom bazenu i sjevernoj hemisferi. U Kini se uzgajala čak 5000 godina prije nove ere i bila je toliko popularna da je car zabranio njen uzgoj jer su se vrtovi ruža proširili na poljoprivredne površine i ugrozili proizvodnju hrane.

Posebne moći

Ruža je cijenjena oduvijek, njenim laticama ukrašavali su se stolovi, kitili mladenci, dio je mnogih plemićkih grbova. Njena je upotreba široka, od dekoracije do kulinarstva, ali najviše su uvijek pažnju izazivale posebne moći koje su joj pripisivane.

Aromaterapeutkinja i autorica knjiga o eteričnim uljima Valerie Ann Worwood o ruži kaže: “Dubina ovog mirisa svakome tko mu dođe u blizinu govori da je to miris duše ili anđela čuvara ili glasnika koji ponekad dolete s Nebesa da bi nas vodili i bili uz nas u vrijeme potrebe ili radosti. Mirišući ružu, možemo iskusiti suptilnost univerzuma. Ona dodiruje i pokreće duh, ponekad čak budi i spoznaju božanskih tajni i veličanstvenosti Nebesa”.

Otvara srce

Ruža budi srce i tijelo, potiče motivaciju, vitalnost, opraštanje i osjećaj slobode. Na tjelesnoj razini, koristi se kod umora, malaksalosti, oslabljene seksualne moći, za njegu suhe i umorne kože. Na emocionalnoj i psihološkoj, nezaobilazna je u tretiranju šoka, traume, depresije, tuge te nesanice povezane s osjećajima straha i napuštenosti.

“U vrijeme kad se osjećate nevoljeni i izolirani, razmislite dajete li u svojem svijetu dovoljno ljubavi“, kaže u knjizi Procvalo srce naturopatkinja i kineziologinja Robbi Zeck, koja je utemeljila aromatsku kineziologiju i nastavlja: “Na najznačajnija putovanja krećemo sami. Pa ipak, u točki tihe izolacije rađa se alkemija koja može preobraziti naš duhovni svijet. Ruža života i ljubavi uzdiže se u mirisnom slavlju dok vi u potpunosti prihvaćate božansko voljeno u sebi“.

Vibracija neba i zemlje

Ruža nas zove da aktivno privučemo više ljubavi u svoj život, pomaže nam da prihvatimo i otpustimo emocije koje nas guše, povežemo se sa sobom i svojom dušom, budi osjećaj dubljeg identiteta i pripadanja. Ona će rastjerati oblake na našem obzorju i olakšati bol povreda koje su nam nanesene.

Ružom slavimo dolazak na ovaj svijet, ali i odajemo počast i pozdravljamo se na odlasku, ona predstavlja vibraciju između dvaju svjetova i olakšava dolazak, ali i odlazak bez žaljenja i tuge, slaveći snagu vječne i bezuvjetne ljubavi.

Ruža (Rosa damascena) 1 ml

31,85  (239,97 kn)
Ruža je kraljica cvijeća i biljka kojoj se od davnina pripisuju posebne moći. Ime je dobila od grčke riječi rodon – crven. Potječe iz Azije, odakle se poroširila po mediteranskom bazenu i sjevernoj hemisferi. U Kini se uzgajala čak 5000 godina prije nove ere i bila je toliko popularna da je car zabranio njen uzgoj jer su se vrtovi ruža proširili na poljoprivredne površine i ugrozili proizvodnju hrane. Ovisno o vrsti, u stanju je podnijeti tropsku vrućinu i polarnu hladnoću, pa je rasprostranjena od Afrike do Sibira. Za proizvodnju eteričnog ulja i u parfumeriji danas se koriste dvije glavne vrste – Centifolia i Damascena. Damascena ili bugarska ruža uspijeva na području sjeverno od Plovdiva u Bugarskoj dolini ruža na visini od 300 – 500 metara. Eterično ulje bugarske ruže jedno je od najcjenjenijih i najfinijih ulja. Dobiva se destilacijom vodenom parom. Ruže se beru rano ujutro, dok je rosa, i moraju se destilirati u roku od 7 sati da bi se očuvao miris. Za jedan kilogram eteričnog ulja potrebno je 1000 kilograma ruža. Ruža je cijenjena oduvijek, njenim laticama ukrašavali su se stolovi, kitili mladenci, dio je mnogih plemićkih grbova. Njena je upotreba široka, od dekoracije do kulinarstva, ali najviše su uvijek pažnju izazivale posebne moći koje su joj pripisivane. Indikacije i djelovanje Ulje je indicirano kod umora, malaksalosti, frigidnosti, impotencije, za njegu suhe i umorne kože. Eterično ulje ruže zbog svog djelovanja na psihu i emocije nezaobilazno je u tretiranju stanja šoka, traume, dubokih depresija i tuge, nesanice povezane s osjećajima straha i napuštenosti. Ruža nas zove da aktivno privučemo više ljubavi u svoj život, pomaže nam da prihvatimo i otpustimo emocije koje nas guše, povežemo se sa sobom i svojom dušom, budi osjećaj dubljeg identiteta i pripadanja. Ona će rastjerati oblake na našem obzorju i olakšati bol povreda koje su nam nanesene. Ružom slavimo dolazak na ovaj svijet, ali i odajemo počast i pozdravljamo se na odlasku, ona predstavlja vibraciju između dvaju svjetova i olakšava dolazak, ali i odlazak bez žaljenja i tuge, slaveći snagu vječne i bezuvjetne ljubavi.