AROMATERAPIJA

Arganovo ulje – tekuće zlato za ljepotu i zdravlje

Argan, marokansko sveto drvo života, iznimno je dugovječno i otporno, posebno na sušu - može živjeti čak dvjestotinjak godina. Prema predaji, ako ugine, nakon sedam godina može ponovo oživjeti. Doznajte zašto se ulje koje se dobiva od plodova arganovog drveta naziva tekućim zlatom te zašto je jedno od najtraženijih u proizvodnji kozmetičkih preparata...

Za ljepotu

Drevni afrički eliksir ljepote, tzv. tekuće zlato, tradicionalno proizvode žene ručnim razbijanjem orašastih jezgri arganovih plodova kako bi došle do sjemenki koje se hladno prešaju. Da bi se dobila litra ulja, potrebno je stotinjak kilograma plodova.

Arganovo ulje nezamjenjivo je u njezi osjetljive, suhe ili zrele kože, kojoj vraća elastičnost i mladost. Poboljšava mikrocirkulaciju i jača tonus kože, štiti od UV zraka te ima protugljivično i antivirusno djelovanje. Brzo se upija, ne zatvara pore pa je pogodno i za masnu kožu. Umiruje, štiti i regenerira te ublažava ožiljke od opeklina. Njegovo protuupalno djelovanje pomaže i u tretiranju seboreje, dermatitisa i psorijaze. Može se koristiti i u trudnoći u sprečavanju nastanka strija.

Njegova je snaga u tome što izvrsno obnavlja lipide, odnosno masti koje su osnovni gradivni elementi zaštitnog sloja kože, a važne su i za hidrataciju jer čuvaju zalihe vode.

Osim na kožu, iznimno dobro djeluje na kosu i nokte, potiče rast kose i štiti je od pucanja, a nokte od lomljenja. Dovoljno ga je umasirati u vlasište ili nokte i ostaviti da djeluje, najbolje preko noći.

Za zdravlje

Arganovo ulje ima visok sadržaj fitosterola i koncentraciju nezasićenih masnih kiselina, zato je učinkovito za smanjenje upala i lošeg kolesterola. Redovito uzimanje arganova ulja blagotvorno utječe na probavu i štiti kardiovaskularni sustav. Koristi se kao prirodni lijek za jačanje organizma i prirodni analgetik pa ga mogu koristiti osobe koje pate od artritisa.

Arganovo ulje 100 ml

11,29  (85,06 kn)
Arganovo ulje nezamjenjivo je u njezi osjetljive, suhe ili zrele kože, kojoj vraća elastičnost i mladost. Poboljšava mikrocirkulaciju i jača tonus kože, štiti od UV zraka te ima protugljivično i antivirusno djelovanje. Brzo se upija, ne zatvara pore pa je pogodno i za masnu kožu. Umiruje, štiti i regenerira te ublažava ožiljke od opeklina. Njegovo protuupalno djelovanje pomaže i u tretiranju seboreje, dermatitisa i psorijaze. Može se koristiti i u trudnoći u sprečavanju nastanka strija. Njegova je snaga u tome što izvrsno obnavlja lipide, odnosno masti koje su osnovni gradivni elementi zaštitnog sloja kože, a važne su i za hidrataciju jer čuvaju zalihe vode. Osim na kožu, iznimno dobro djeluje na kosu i nokte. Arganovo ulje ima visok sadržaj fitosterola i koncentraciju nezasićenih masnih kiselina, zato je učinkovito za smanjenje upala i lošeg kolesterola. Redovito uzimanje arganova ulja blagotvorno utječe na probavu i štiti kardiovaskularni sustav. Koristi se kao prirodni lijek za jačanje organizma i prirodni analgetik pa ga mogu koristiti osobe koje pate od artritisa.