AROMATERAPIJA

10 najboljih eteričnih ulja za energetsko čišćenje prostora

Energija prostora u kojem boravimo veoma je važna. Da bismo se u svojem domu osjećali dobro i sigurno te da bi odisao pozitivnim vibracijama, treba ga očistiti i energetski. Što god se događa u prostoru u kojem boravimo dugoročno utječe na nas – kad smo kuće nervozni ili ljutiti, kad se prepiremo, imamo krize ili smo bolesni, ta teška energija u prostoru može ostati mjesecima i tako nas energetski slabiti. Očistite je eteričnim uljima i unesite u dom onu energiju koja vam je trenutno najpotrebnija.

 

LAVANDA (Lavandula vera) čisti i balansira energiju prostora. Oduvijek se koristila kao sredstvo za raskuživanje i čišćenje nakon bolesti. U srednjovjekovnoj Europi cvijet lavande posipao se po podovima kako bi se spriječilo širenje bolesti.

ČAJEVAC (Melaleuca alternifolia) jača vitalnu energiju, osnažuje na svim razinama, jača sampouzdanje. Vraća vitalnu energiju u prostor.

RUŽMARIN KEMOTIP CINEOL (Rosmarinus officinalis) pokretač je i cirkulator. Pokreće ustajalu energiju, dobro ga je koristiti za energizaciju nakon bolesti ili ako osjećamo da su nas neki događaj ili osoba iscrpili. Pomaže počistiti staro da bismo stvorili prostor za novo. Otvara prostor za promjene.

NARANČA SLATKA, USPLOĐE (Citrus sinensis) unosi vedrinu i sunce u dom u zimskim danima. Budući da je mediteranska biljka, ima vibraciju sunca, ljeta i topline. Odlično kreira atmosferu za uživanje.

MANDARINA, USPLOĐE (Citrus reticulata) poznata je i kao “ulje dječje radosti”. Potiče optimizam i dobro raspoloženje. Mandarina se koristi u prostoru u kojem nedostaje radost.

LIMUN, USPLOĐE (Citrus limon) čisti zrak u prostoru, osvježava, daje snagu, štiti prostor od negativnih utjecaja i bakterija.

CIMET, KORA (Cinnamomum verum) i KLINČIĆ (Eugenia caryophyllata) začinska su eterična ulja koja se koriste za stvaranje obiteljske atmosfere u domu. Nekada su služila za raskuživanje od kuge pa se zbog toga upotrebljavaju i za čišćenje loših energija u životnom prostoru. Ako se u nekom prostoru osjećamo umorno ili ako nam je prostor hladan, pomoći će cimet i klinčić.

KADULJA (Salvia officinalis) još je od Rimljana smatrana svetom biljkom i često je korištena u obredima. Odlična za ”generalno” čišćenje prostora, čisti loše energije u prostoru.

TAMJAN (Boswellia carteri) sveta je biljka prinesena novorođenom Isusu, od davnina korišten u crkvenim obredima. Moćna biljka koja vrlo temeljito pročišćava. Stvara svježinu i protočnost u prostoru, jača intuiciju i duhovnu svjesnost, štiti i djeluje čak kao antidepresiv.

Eterična ulja možete nabaviti na aromateka-eskulap.hr

 

Fotografije: Unsplash

Image