RECEPTURE

Prirodna njega kože – Tajna učinkovitog seruma bez aktivnih sastojaka

Hidratantni serum

Jeste li se ikada zapitali može li serum biti učinkovit bez aktivnih sastojaka? Odgovor je – naravno da može! Učinak nekog proizvoda može biti itekako moćan i bez dodatka aktivnih kemikalija, a ključ leži u prirodnim sastojcima koji njeguju vašu kožu na najbolji mogući način.

Hidrolati, poznati i kao cvjetne vodice, hidrosoli ili biljne vode, pružaju osnovu za stvaranje seruma bez potrebe za aktivnim sastojcima. Ovi vodeni produkti hidrodestilacije su nježni, sigurni za korištenje i pružaju nevjerojatne prednosti vašoj koži.

Jedan od najmoćnijih hidrolata je onaj od hamamelisa. Ovaj čarobni eliksir je pun antioksidansa te djeluje antibakterijski, regenerativno i protuupalno. Idealan je za tretiranje raznih kožnih problema poput atopijskog dermatitisa, ekcema i psorijaze, ali i za njegu masne kože, te ublažavanje simptoma nakon ugriza insekata.

Hidrolat lavande, s druge strane, savršen je za njegu svih tipova kože. Njegovo umirujuće i rashlađujuće djelovanje čini ga idealnim za osvježavanje kože nakon sunčanja ili depilacije, kao i za njegu osjetljive kože i akni.

Aloe vera, poznata po svojim ljekovitim svojstvima, je još jedan čudesan sastojak koji se može koristiti u izradi seruma. Ova biljka regenerira kožu, pruža hidrataciju, poboljšava elastičnost kože te usporava starenje i pojavu bora.

Pentilen glikol, prirodni humektant, dodatno doprinosi hidrataciji i regeneraciji kože, čineći serum teksturno divnim i lako upijajućim.

Ali, što je najvažnije, takav serum ne samo da njeguje kožu, već je i potpuno prirodan, siguran i nježan prema vašoj koži.

Uz to, otkrit ćete da je izrada ovog seruma jednostavna i zabavna. Slijedite naše recepte i upute i stvorite svoj vlastiti serum koji će obogatiti vašu njegu kože na potpuno prirodan način. 

RECEPTURA: 

FAZA A 

Ksantan guma 0,30 g

Pentilen glikol 4,00 g

FAZA B

Hidrolat hamamelisa 20,00 g

Hidrolat lavande 65,10 g

Aloe vera 10,00 g

FAZA C

Geogard 221 0,60 g

Postupak izrade: prvo dobro umiješajte sastojke Faze A, dodajte sastojke faze B, izmiješajte i na kraju dodajte fazu C.

Pridružite nam se na našem blogu sljedeći tjedan gdje ćemo raditi serum sa aktivnim sastojcima. 

A ako već sada želite isprobati čaroliju prirodne njege kože, posjetite naš web shop na www.aromateka-eskulap.hr i opskrbite se svim potrebnim sastojcima.

❤Zaljubite se u svoju kožu i uživajte u njezi koja dolazi iz prirode!❤

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)