AROMATEKA

Vežite si pregače: polijećemo u sapunske visine!

Serijal za početnike izrade sapuna iz M&P sapunskih baza

Dragi sapunoljupci, vi koji to već jeste ili ćete tek postati... Bilo da su nam se putevi već isprepleli ili nam je ovo prvi susret, drago mi je što vam mogu poželjeti dobrodošlicu u svijet izrade sapuna.

Kao što je obećano u prethodnoj objavi na blogu Aromateke, krećemo s objavom sadržaja vezanih uz izradu sapuna iz M&P sapunskih baza. Za početak bit će to serijal za totalne početnike, a koji će, sigurna sam, dobro doći i onima koji su već pokleknuli pred neodoljivim zovom beskrajnih mirisnih, vizualnih i taktilnih doživljajnih mogućnosti ove zavodljive avanture.

U ovom sažetom i jednostavnom serijalu postavit ćemo temelje za niz budućih informativnih članaka, detaljnih korak-po-korak uputa, kreativnih recepata za sapune te (zašto se ne bi i družili?) radionica za izradu M&P sapuna, koji će služiti kao sveobuhvatni putokazi za usavršavanje vaših vještina izrade sapuna. Ovaj serijal za početnike smatrajte odskočnom daskom prema dubljem istraživanju ovog fascinantnog zanata.
Međutim, prvenstveno vam želim obratiti pažnju na moguće opasnosti pri izradi M&P sapuna i sigurnosne mjere koje je potrebno poduzeti, naročito ukoliko vam se pridruže djeca u ovoj kreativnoj igri koja može biti kvalitetna obiteljska aktivnost. Bez obzira što će neki reći da su opasnosti i mjere opreza iste kao kod kuhanja ručka (niste li ono neki dan tražili panično balzam za ublažavanje opeklina 😉 ), serijal kreće baš s tom temom. Vaša sigurnost i sigurnost vama najmilijih neka nam uvijek bude na prvom mjestu!

I dok se budete kretali kroz tekstove koji slijede, nemojte se ustručavati postavljati pitanja, tražiti pojašnjenja i dijeliti svoje ideje na našim društvenim mrežama. Vaša će znatiželja i angažman oblikovati budući sadržaj naših stranica, koje će stoga biti namijenjene temama i tehnikama koje najviše želite istražiti.

Neka šareni mjehurići inspiracije i ideja lebde oko vas dok istražujete, učite i oslobađate svoju kreativnost. Pomoći ćemo vam da se ti mjehurići jedan po jedan rasprsnu i da se njihov sadržaj utjelovi u vašoj stvarnosti.
I još jednom, dobrodošli! Oduševljena sam što ste ovdje i jedva čekam vidjeti nevjerojatne sapune koje ćete napraviti, bilo na fotografijama, u video uradcima, a moguće i uživo na kojoj budućoj malo naprednijoj radionici izrade sapuna od M&P sapunskih baza.

Autor: Lidija Delić