Strukturni fondovi

  • Naslovnica
Aromateka Eskulap d.o.o. Sandal (Santalum album) Pakiranje: 5 ml Botanički naziv: Santalum album Porodica: Santalaceae Sandal je parazitsko zimzeleno drvo koje nema.. Product #: 0114 based on 0 reviews Regular price: $160.00 $160.00 288

Sandal

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0114
Raspoloživost: 288
Težina: 5.00 ml

Cijena: 200.00 kn

- +

Botanički naziv: Santalum album
Porodica: Santalaceae

Sandal je parazitsko zimzeleno drvo koje nema vlastiti korjenov sustav nego para- zitira na korjenju drugih biljaka, naraste do 9 metara. Da bi se dobilo ulje, drvo mora biti starije od 30 godina, kada se sasječe ostavlja se da odleži i da termiti pojedu koru, tek onda se siječe i destilira. Od davnina je cjenjeno, iz njega se izrađivao namještaj za hramove, koristio se u religijske svrhe. Mast od sandalovine korištena je za balzamiranje, jer se vjerovalo da pomaže prelaz duše u drugi život. Korišteno je u ayurvedskoj medicini kao lijek za smanjenje pitte, odnosno smanjenje vatre u organizmu, tibetanskoj i kineskoj medicini kao lijek za upaljenu kožu, te urogenitalna oboljenja.

Indikacije i djelovanje:

Indicirano je kod: suhe i oštećene kože, hemeroida, proširenih vena, neuralgije i upale živaca, nesanice, nervoze. Ima dobra antiinfektivna stanja pa ga koristimo kod infekcija kako dišnih puteva jer produbljuje disanje, infekcija kože, tako i kod infekcija urogentalnog trakta jer smanjuje osjećaj svraba, peckanja i umiruje bol. Umiruje i tonizira nervni sustav pa time smanjuje i tenzije koje vode ka glavobolji i nesanici. Pogodno je ulje za tretiranje nervoze kod djece jer nije agresivno, smanjuje osjećaj straha i nemira. Sandal je vrlo cjenjen kao ulje za meditaciju, kroz fizički aspekt postojanja daje nam uvid u cjelokupnost našeg bića i pomaže osjećaju ispunjenosti i jedinstva sa kozmosom.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Santalum album
Podrijetlo Indija
Uzgoj Divlji uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h