Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Ruža (Rose damascena) Pakiranje: 1 ml Botanički naziv: Rosa damascena Porodica: Rosaceae Ruža - kraljica cvijeća! Biljka kojoj od davnina.. Product #: 0109 based on 0 reviews Regular price: $192.00 $192.00 285

Ruža

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0109
Raspoloživost: 285
Težina: 1.00 ml

Cijena: 240.00 kn

- +

Botanički naziv: Rosa damascena
Porodica: Rosaceae

Ruža - kraljica cvijeća! Biljka kojoj od davnina daju posebne moći. Ime je dobila od grčke riječi rodon – crven. Po jednoj legendi ruža je nastala u isto vrijeme kada se i Afrodita rodila iz morske pjene, isprva je bila bijela, ali je postala ružičasta kada se Venera ubola na njen trn. Druga legenda govori da je crvena od Adonisove krvi kojeg je ubio Mars ljubomoran na njegovu ljubav prema Veneri. Potječe iz Azije odakle se poroširila po mediteranskom bazenu i sjevernoj hemisferi, obzirom na vrstu u stanju je podnjeti tropsku vrućinu i polarnu hladnoću, pa je nalazimo od Afrike do Sibira.

Uzgoj ruže datira od 5000. g.p.n.e. u Kini gdje je bila toliko popularna da je car zabranio njen uzgoj jer su se vrtovi ruža prošitili na poljoprivredne površine i ugrozile proizvodnju hrane. Najstariji europski zapis nalazimo na freski na otoku Kreti i datira približno 2000. g.p.n.e. Postoje i glinene pločice na kojima su priznanice za kupnju eteričnog ulja ruže. Ruža je oduvijek bila cjenjena kao biljka, njenim laticama ukrašavali su se stolovi, kitili mladenci, sastavni dio je mnogih plemićkih grbova, koristila se u kulinarstvu.
Za proizvodnju eteričnog ulja i u parfumeriji danas se koriste dvije glavne grupe vrsta ruža - Centifolia i Damascena. Centifolia raste u regiji Grasse, a nazivaju ih još majskim ružama, porijeklom sa istočnog Kavkaza, ima razmjerno malen broj cvjetova, pa se danas kalemi na druge vrste koji daju veći prinos cvjetova. Od ovih vrsta se rade tzv. apsoluti i koriste se u industriji parfema i farmaceutskoj industriji.

Damascena ili bugarska ruža, uspjeva na području sjeverno od Plovdiva u Bugarskoj dolini ruža na visini od 300 – 500 metara. Eterično ulje Bugarske ruže spada u najcjenjenija i najfinija ulja. Dobiva se destilacijom vodenom parom. Ruže se beru rano ujutro i beru se dok je rosa, u roku od 7 sati trebaju biti destilirane da bi se očuvao miris. Berba započinje ovisno o sezoni oko 15 svibnja i traje 4 tjedna. Za jedna kilogram eteričnog ulja potrebno je 1000 ruža.

Indikacije i djelovanje:

Indicirano je kod: umora, malaksalosti, frigidnosti, impotencije, za njegu suhe i umorne kože.
Eterično ulje ruže zbog svog djelovanja na psihu i emocije nezaobilazno je u tretiranju stanja šoka, traume , dubokih depresija i stanja tuge, a tako i nesanice povezane sa osjećajima straha i napuštenosti. Ruža nam pomaže da prihvatimo i otpustimo emocije koje nas guše, povežemo se sabom i svojom dušom, ona će rastjerati oblake na našem obzorju i olakšati bol povreda koje su nam nanesene.

Ružom slavimo dolazak na ovaj svijet, ali i odajemo počast i pozdrav na odlasku, ona predstavlja vibraciju između dva svijeta i olakšava dolazak, ali i odlazak bez žaljenja i tuge, slaveći snagu vječne i bezuvjetne ljubavi.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Rose damascena
Podrijetlo Bugarska
Uzgoj Konvencionalni uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h