Njegovali smo kožu ljetnim pripravcima, a sada je vrijeme da se malo zasladimo! Naši klinci i klinceze, a i mi sami, volimo slatke zalogaje. Kako već vodimo brigu o našem tijelu izvana, naravno da ćemo se potruditi voditi brigu i o tome kakve poslastice jedemo!
Velika količina šećera može imati negativan učinak na našu kožu, raspoloženje i tjelesnu težinu. Stoga ćemo se danas posvetiti zdravijem načinu uživanja u slatkišima – pripremi domaćih gumenih bombona! Ovi ukusni i šareni bomboni razveselit će velike i male i mogu se savršeno upakirati u kutijice i ponijeti sa sobom na plažu ili izlet!
Krenimo u slatku pripremu!
🍬 Crveni gumeni bomboni
Sastojci:
- 40 ml vode
- 55 ml meda
- 40 g želatine u prahu
- 120 ml svježeg soka od cikle
- 5 kapi eteričnog ulja metvice paprene
Priprema:
- U posudi zagrijavajte 40 ml vode, 55 ml meda i 120 ml soka od cikle na laganoj vatri.
- Dodajte 40 g želatine u prahu i miješajte dok se potpuno ne rastopi (oko 5 minuta).
- Dodajte 5 kapi eteričnog ulja metvice paprene, stalno miješajući kako bi se želatina što prije rastopila, a tekućina što manje ugrijala.
- Izlijte smjesu u silikonski kalup za praline ili led. Ostavite da se ohladi i stisne 15-20 minuta. Ako želite ubrzati postupak, stavite kalupe u frižider.
🍬 Narančasti gumeni bomboni
Sastojci:
- 160 ml svježe cijeđenog soka od naranče
- 40 g želatine u prahu
- 50 ml meda
- 5 kapi eteričnog ulja slatke naranče
Priprema:
- U posudi zagrijavajte 50 ml meda i 160 ml soka od naranče na laganoj vatri.
- Dodajte 40 g želatine u prahu i miješajte dok se potpuno ne rastopi (oko 5 minuta).
- Dodajte 5 kapi eteričnog ulja slatke naranče, stalno miješajući kako bi se želatina što prije rastopila, a tekućina što manje ugrijala.
- Izlijte smjesu u silikonski kalup za praline ili led. Ostavite da se ohladi i stisne 15-20 minuta.
Poigrajte se s različitim sokovima ili čak likerima za odrasle kako biste kreirali svoje jedinstvene gumene bombone!
Posjetite naš web shop aromateka-eskulap.hr i pratite naš blog za više slatkih i zdravih recepata, kao i savjete naše aromaterapeutkinje Jasminke Grbelje!