AROMATEKA, RECEPTURE

Slatki zalogaj – domaći gumeni bomboni

Slatki zalogaj - domaci gumeni bomboni

Njegovali smo kožu ljetnim pripravcima, a sada je vrijeme da se malo zasladimo! Naši klinci i klinceze, a i mi sami, volimo slatke zalogaje. Kako već vodimo brigu o našem tijelu izvana, naravno da ćemo se potruditi voditi brigu i o tome kakve poslastice jedemo!

Velika količina šećera može imati negativan učinak na našu kožu, raspoloženje i tjelesnu težinu. Stoga ćemo se danas posvetiti zdravijem načinu uživanja u slatkišima – pripremi domaćih gumenih bombona! Ovi ukusni i šareni bomboni razveselit će velike i male i mogu se savršeno upakirati u kutijice i ponijeti sa sobom na plažu ili izlet!

Krenimo u slatku pripremu!

🍬 Crveni gumeni bomboni

Sastojci:

Priprema:

  1. U posudi zagrijavajte 40 ml vode, 55 ml meda i 120 ml soka od cikle na laganoj vatri.
  2. Dodajte 40 g želatine u prahu i miješajte dok se potpuno ne rastopi (oko 5 minuta).
  3. Dodajte 5 kapi eteričnog ulja metvice paprene, stalno miješajući kako bi se želatina što prije rastopila, a tekućina što manje ugrijala.
  4. Izlijte smjesu u silikonski kalup za praline ili led. Ostavite da se ohladi i stisne 15-20 minuta. Ako želite ubrzati postupak, stavite kalupe u frižider.

🍬 Narančasti gumeni bomboni

Sastojci:

Priprema:

  1. U posudi zagrijavajte 50 ml meda i 160 ml soka od naranče na laganoj vatri.
  2. Dodajte 40 g želatine u prahu i miješajte dok se potpuno ne rastopi (oko 5 minuta).
  3. Dodajte 5 kapi eteričnog ulja slatke naranče, stalno miješajući kako bi se želatina što prije rastopila, a tekućina što manje ugrijala.
  4. Izlijte smjesu u silikonski kalup za praline ili led. Ostavite da se ohladi i stisne 15-20 minuta.

Poigrajte se s različitim sokovima ili čak likerima za odrasle kako biste kreirali svoje jedinstvene gumene bombone!

Posjetite naš web shop aromateka-eskulap.hr i pratite naš blog za više slatkih i zdravih recepata, kao i savjete naše aromaterapeutkinje Jasminke Grbelje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)