Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Naranča slatka (Citrus sinensis) Pakiranje: 10 ml kba Botanički naziv: Citrus aurantium Porodica: Rutaceae Slatku naranču donijeli su je Portugalci, tek .. Product #: 0094 based on 0 reviews Regular price: $36.80 $36.80 201

Naranča slatka

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0094
Raspoloživost: 201
Težina: 10.00 ml

Cijena: 46.00 kn

- +

Botanički naziv: Citrus aurantium
Porodica: Rutaceae

Slatku naranču donijeli su je Portugalci, tek u 15. stoljeću, iako se u Kini i Aziji kao lijek upotrebljavala još od 10. stoljeća. Ime naranča potječe od sanskrtske riječi za voće naranj. Slatka naranča daje plod koji je jestiv i danas se osim za dobivanje eteričnog ulja uzgaja i kao voće. Zbog velike količine vitamina C i prirodnih antivirusnih tvari koje sadrži sok i plod narače preporuča se kod prehlada, hunjavice, gripe, za podizanje imuniteta. Naranča potiče apetit, otklanja nadutost, regulira neurednu probavu, smanjuje kiselost želučane kiseline, te smiruje upalu sluznice želuca. Sadrži kalcij neophodan za izgradnju kostiju, te štiti i pomaže kod osteoporoze.

Danas se uzgaja u mediteranskom bazenu. Naranča je navodno sudjelovala u početku trojanskih ratova, jer je „zlatna jabuka“ koju je Paris dao Afroditi najvjerojatnije bila naranča. Jedan od dvanaest zadataka koje je dobio Herkul bilo je da ubere zlatnu jabuku sa drveta koje je čuvao zmaj. Narančino drvo bilo je uvijek povezano sa mladencima i početkom novog života. Granama, listovima i cvijećem ukrašavana su kola kojim se voze mladenci, mladenke su nosile bukete od narančina cvijeta, na Siciliji se slika Djevice Marije ukrašava grančicama naranče.Njena ljekovita svojstva poznata su od davnina, koristila se za rješavanje problema otežale, usporene probave, ispiranje gnojnih upala i rana, sušena kora naranče bila je sastavni dio prvih dijeta, jer ima svojstvo razgrađivnja masnih stanica.

Indikacije i djelovanje:

Prvo je ulje odabira za rješavanje tegoba probavnog sustava uzrokovanih stresom, naročito tzv.menađerskim stresom, korisiti se kod problema abdominalnih boli, nadutosti, anoreksije i bulimije. Koristi se za njegu upaljene, dehidrirane, i oštećene kože. Zbog svog osvježavajućeg mirisa i harmonizirajućeg učinka koristi se u tretiranju stanja anksioznosti, depresije i melankonije. Eterično ulje naranče koristi se i u tretiranju prehlada, povišene temperature i viroze kod djece.

Jedno je od najpopularnijih ulja i u širokoj je upotrebi. Nekoliko kapi eteričnog ulja naranče u mirisnoj lampici zamirisati će prostor i potaknuti osjećaj veselja i radosti. Upravo zbog tih svojih svojstava eterično ulje koristimo kod napetih, nervoznih ljudi, ljudi koji su izgubili radost života i ne vide izlaz. Eterično ulje naranče osloboditi će ih pritiska i vratiti veselje i povjerenje u njihov život.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Citrus sinensis
Podrijetlo Brazil
Uzgoj Organic
Dobivanje Tiještenje
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h