Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Naranča gorka (Citrus bigaradia) Pakiranje: 10 ml Botanički naziv: Citrus bigaradia Porodica: Rutaceae Gorka naranča je malo stablo koje samoniklo ra.. Product #: 0093 based on 0 reviews Regular price: $36.80 $36.80 286

Naranča gorka

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0093
Raspoloživost: 286
Težina: 10.00 ml

Cijena: 46.00 kn

- +

Botanički naziv: Citrus bigaradia
Porodica: Rutaceae

Gorka naranča je malo stablo koje samoniklo raste u gorskim predjelima istočne Indije i južne Kine. Spominje se u zapisima od prije 2000 godina u Kini gdje je korištena kao začin i lijek za dezinfekciju upaljenih i gnojih rana. Arapski trgovci su je kao začin donijeli u Siriju, a odatle se raširila po Arabiji i sjevernoj Africi odakle je donijeta u Europu.

Danas se uzgaja u mediteranskom bazenu. Naranča je navodno sudjelovala u početku trojanskih ratova, jer je „zlatna jabuka“ koju je Paris dao Afroditi najvjerojatnije bila naranča. Jedan od dvanaest zadataka koje je dobio Herkul bilo je da ubere zlatnu jabuku sa drveta koje je čuvao zmaj. Narančino drvo bilo je uvijek povezano sa mladencima i početkom novog života. Granama, listovima i cvijećem ukrašavana su kola kojim se voze mladenci, mladenke su nosile bukete od narančina cvijeta, na Siciliji se slika Djevice Marije ukrašava grančicama naranče.Njena ljekovita svojstva poznata su od davnina, koristila se za rješavanje problema otežale, usporene probave, ispiranje gnojnih upala i rana, sušena kora naranče bila je sastavni dio prvih dijeta, jer ima svojstvo razgrađivnja masnih stanica.

Indikacije i djelovanje:

Djeluje smirujuće, stimulira probavni sustav, potiče cirkulaciju. Indicirano je kod stanja tjeskobe, nervoze, sjete, otežane probave, stanja nadutosti, usporene cirkulacije.

Ulje gorke naranče indicirano je kod ljudi koji su zatvoreni i nekomunikativni, jer ima snagu otvoriti i približiti svijet takvim osobama, a sa druge strane i njih svijetu zadržavajući intimu i osjećaj sigurnosti svakog pojedinca.

Fototoksično je pa treba izbjegavati izlaganje sunčevoj svjetlosti nakon upotrebe ulja, inače je vrlo sigurno ulje

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Citrus bigaradia
Podrijetlo Italija
Uzgoj Konvencionalni uzgoj
Dobivanje Tiještenje
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h