Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Metvica limunska (Mentha citrata) Pakiranje: 10 ml Botanički naziv: Mentha x citrata Porodica: Labiateae Metvica poznata još u starom vijeku Grci i Ri.. Product #: 0082 based on 0 reviews Regular price: $40.00 $40.00 284

Metvica limunska

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0082
Raspoloživost: 284
Težina: 10.00 ml

Cijena: 50.00 kn

- +

Botanički naziv: Mentha x citrata
Porodica: Labiateae

Metvica poznata još u starom vijeku Grci i Rimljani koristili su je u svojim kupkama, za parfeme, stavljali je u vino i umake da bi poboljšali probavu, ribali su stolove prije postavljanja, jer ima sposobnost odbijanja insekata naročito mrava. Zbog osvježavajućeg mirisa cijenili su je i Kinezi koji su nosili mirisne kuglice od metvičina lišća. U srednjem vijeku koristila se za prikrivanje neugodnih mirisa, a zbog sposobnosti da hladi koristila se kao oblog kod uboda kukaca, te bolova u mišićima i upale živca.

Danas se metvica najčešće koristi kao infuz kod probavnih tegoba, te u farmaceutskoj industriji kao sastavni dio mnogih pripravaka za njegu naročito usne šupljine, kože i kose, te kao sastavni dio mnogih gelova za umirenje bolova mišića i zglobova.

Indikacije i djelovanje:

Samo ime joj govori da ima blagi limunski miris, eterično ulje limunske metvice ne sadrži ketone kao ostale metvice što je čini sigurnom za upotrebu. Ima stimulirajuće djelovanje u stanjima iscrpljenosti i umora, stimulira rad gušterače i jetre. Indicirana je kod: smanjenja egzokrine funkcije gušterače, nervoze, nesanice,psihogenih tahikardija.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Mentha citrata
Podrijetlo Nepal
Uzgoj Divlji uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h