Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Melisa /Matičnjak (Cymbopogon nardus) Pakiranje: 10 ml Botanički naziv: Cymbopogon nardus Porodica: Lamiaceae Koristila se još u srednjem vijeku kao ljeko.. Product #: 0080 based on 0 reviews Regular price: $30.00 $30.00 233

Melisa

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0080
Raspoloživost: 233
Težina: 10.00 ml

Cijena: 37.50 kn

- +

Botanički naziv: Cymbopogon nardus
Porodica: Lamiaceae

Koristila se još u srednjem vijeku kao ljekovita biljka. Rimljani su pili vino sa listovima melise za jačanje organizma. Grci su ju upotrebljavali kao lijek protiv zubobolje i kao sredstvo za ispiranje rana. U 1.st. arapski liječnici otkrili su njeno antidepresivno djelovanje, te postaje biljka koja uveseljava srce. Hildegard od Bingena smatrala ju je jednom od 15 najvažnijih ljekovitih biljaka. U vrtovima se počela uzgajati tek u srednjem vijeku, ali ubrzo postaje jedna od najvažnijih biljaka u samostanskim vrtovima. I danas je nadaleko poznata "karmelićanska vodica", tj. ljekovita biljna tinktura u kojoj je melisa jedan od najvažnijih sastojaka.

Indikacije i djelovanje:

kao jako antidepresivno ulje melisa je indicirana kod: stanja tjeskobe, nesanice uzrokovane stresom, kod stanja straha i panike, kod loše probave uzrokovane psihogenim poremećajem. Koristi se kod alergija dišnog sustava, za snižavanje povišenog krvnog tlaka i lupanja srca. Eterično ulje melise jača funkciju jetre i želica, samim tim oslobađa ljutnje, nervoze i omogućuje nam da prihvatimo i probavimo ljude i događaje oko nas. Koristi ljudima koji zatomljuju svoje osjećaje i zatomljuju ih u sebi ne reagirajući i suzdržavajući se. Naročito je dobra kod tretiranja tzv.menađerskog stresa.

Melisa sa sobom donosi jasnoću, vedrinu i mogućnost napretka, pa spada u najefikasnije ulje za tretiranje stanja tjeskobne depresije.

Ulje je senzitirajuće, pa treba biti oprezan kod upotrebe.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Cymbopogon nardus
Podrijetlo Šri Lanka
Uzgoj Divlji uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h