Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Mandarina (Citrus reticulata) Pakiranje: 10 ml Botanički naziv: Citrus reticulata Porodica: Rutaceae Mandarina je ime dobila po Mandarinima – vlad.. Product #: 0076 based on 0 reviews Regular price: $60.00 $60.00 244

Mandarina

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0076
Raspoloživost: 244
Težina: 10.00 ml

Cijena: 75.00 kn

- +

Botanički naziv: Citrus reticulata
Porodica: Rutaceae

Mandarina je ime dobila po Mandarinima – vladarima u staroj Kini , koji su to voće poklanjali u znak pažnje. Mandarina je drvo koje naraste do 6 metara u visinu, sjajnih listova i sitnih plodova koji sazrjevajući mjenjaju boju od zelene do narančaste. Mandarina je vrlo popularna kao voće i danas postoji mnogo kultivara koji se uzgajaju u mediteranskom bazenu, Brazilu i SAD-u. U širokoj je upotrebi u prehrambenoj i farmakološkoj industriji.

Indikacije i djelovanje:

Eterično ulje mandarine je zbog svog ugodnog mirisa dobilo naziv „ulje dječje radosti“. Tradicionalno se koristi u Francuskoj za smanjenje probavnih tegoba u djece. Ovo je vrlo sigurno ulje za upotrebu i spada u ulje odabira za tretiranje djece. Indicirana je kod : nesanice,stresa, uznemirenosti,loše i usporene probave, astme i alergije. Dobro djeluje kod opće slabosti organizma i umora, snizuje krvni tlak, ublažava palpitacije. Koristi se u tretiranju noćnih strahova i mora kod djece, te duboke tuge.
Eterično ulje mandarine osvježava, harmonizira, budi životnu radost, pa je indicirano kod osoba koje su izgubile sposobnost radovanja malim stvarima. Eterično ulje mandarine budi u nama naše unutarnje dijete i poziva na igru.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Citrus reticulata
Podrijetlo Italija
Uzgoj Konvencionalni uzgoj
Dobivanje Tiještenje
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h