Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Lovor (Laurus nobilis) Pakiranje: 5 ml Botanički naziv: Laurus nobilis Porodica: Laureaceae Upotrebljavali su je još stari Egipćani i bila.. Product #: 0074 based on 0 reviews Regular price: $44.00 $44.00 277

Lovor

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0074
Raspoloživost: 277
Težina: 5.00 ml

Cijena: 55.00 kn

- +

Botanički naziv: Laurus nobilis
Porodica: Laureaceae

Upotrebljavali su je još stari Egipćani i bila je vrlo popularna biljka i stare Grčke i Rima. Grčka mitologija kazuje da je Eros, ljut na Apolona, pogodio ga ljubavnom strijelom, a jednu od najljepših nimfi – Daphne, strijelom koja ubija ljubav. Daphne odbija ljubav najljepšega boga i pretvara se u drvo – lovor. U slavu ljubavi Apolon nosi lovorov vijenac na glavi. Sama riječ laurus dolazi od latinske riječi laudare, koja znači hvaliti, i zbog toga je pobjednika uvijek krasio lovorov vijenac. Po starim vjerovanjima donosio je proročke snove na način da se stavljao pod jastuk i poticao sposobnost naslućivanja budućih događaja. Stoljećima je popularan kao začin i koristi se u kulinarstvu, a ljekovitost mu je pripisana kod probavnih tegoba, artritisa i dišnih puteva.

Indikacije i djelovanje:

Terapeutsko djelovanje esencijalnog ulja lovora je širokog spektra:

 • umjereno je aktivno protiv bakterija, tj. smanjuje rast bakterija (E. Coli, Enterobacter aerogenes)
 • vrlo je aktivna protiv gljivica (Candida)
 • ublažava reumatske bolove
 • pospješuje mokrenje i pojačava znojenje
 • ublažava nadutost
 • stimulira lučenje probavnih žlijezda i olakšava probavu.

Indiciran je kod:

 • reumatoidnog artritisa
 • mišićnih bolova ili grčeva
 • virusnih infekcija dišnog sustava (prehlada, bronhitis)
 • masne kože i akni
 • gljivične infekcije kože
 • celulita

Prvi izbor esencijalnog ulja kod limfne drenaže je ulje lovora. Potiče i poboljšava proticanje limfnih tekućina unutar limfnog sustava, te na taj način jača obrambeni sustav organizma odvodeći stanični otpad (toksine) iz organizma.

Prečesto dermalno korištenje ulja lovora kroz duži period (više od 3 tjedna) može rezultirati iritacijom kože, iz razloga što sadrži seskviterpenske laktone.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Laurus nobilis
Podrijetlo Indija
Uzgoj Konvencionalni uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h