Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Limunska trava (Cymbopogon citratus) Pakiranje: 10 ml Botanički naziv: Cymbopogon citratus Porodica: Poaceae Naziva se još i indijska limunska trava ili .. Product #: 0073 based on 0 reviews Regular price: $36.80 $36.80 270

Limunska trava kba

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0073
Raspoloživost: 270
Težina: 10.00 ml

Cijena: 46.00 kn

- +

Botanički naziv: Cymbopogon citratus
Porodica: Poaceae

Naziva se još i indijska limunska trava ili indijska citronela. Tropska biljka koja potječe iz jugoistočne Azije gdje su narodi spravljali čajeve od njezinih listova kao lijek za tegobe želuca i crijeva, kao i kod groznice i infekcija. Danas se općenito puno koristi u parfemskoj i kozmetičkoj industriji. Kod limunskih trava i citronela važno je napomenuti da postoji pravi kaos zbog njihovog različitog kemijskog sastava što omogućuje prodavačima distribuiranje svakojakih ulja pod njihovim imenima.

Indikacije i djelovanje:

Indikacije za nervozu i nesanicu, tretiranje celulita, otežane probave, djeluje sedativno, protuupalno.

Zbog velikog sadržaja aldehida smije se koristiti samo u malim koncentracijama jer može izazvati iritaciju kože. Upravo smirujuće djelovanje dobivamo s niskim koncentracijama ovog ulja, s visokim postižemo kontraefekt. Ne koristi se kod povišenog očnog tlaka!

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Cymbopogon citratus
Podrijetlo Brazil
Uzgoj Kontrolirano biološki
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h