Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Limun (Citrus limonum) Pakiranje: 10 ml Botanički naziv: Citrus limonum Porodica: Rutaceae Stare civilizacije koristile su limun kao dezdor.. Product #: 0071 based on 0 reviews Regular price: $44.00 $44.00 213

Limun

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0071
Raspoloživost: 213
Težina: 10.00 ml

Cijena: 55.00 kn

- +

Botanički naziv: Citrus limonum
Porodica: Rutaceae

Stare civilizacije koristile su limun kao dezdorans i repelent, tek je u 17. stoljeću postao popularan kao sredstvo za pročišćavanje krvi, a popularnost je stekao na prekoocenskim brodovima kao efikasno sredstvo protiv skorbuta. Danas veliku primjenu ima u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.

Indikacije i djelovanje:

Dobar je antiseptik i vrlo djelotvoran protiv vrsta Staphylococcus i Streptococcus, nekoliko kapi eteričnog ulja u mirisnoj lampici će već nakon 5 minuta uništit do 70% virusa u zraku. Zbog svog adstrigentnog svojstva indiciran je u tretiranju: proširenih vena, ispucalih kapilara, hemeroida, krvarenja iz nosa. Pomaže kod glavobolja, osjećaja mučnine i razdražljivosti.

Eterično ulje limuna je jak imunostimulator, stimulira proizvodnju leukocita. Kako hladi i osvježava koristi se i u tretiranju reumatskih oboljenja, upala, te kod problema zastoja rada jetre i slezene. Svojim laganim osvježavajućim mirisom razbistruje um, smanjuje mentalnu i emotivnu pretrpanost i pomaže da odbacimo ono što nam ne treba. Smanjuje osjećaj zabrinutosti, zbrkanosti, sumnje, vraća povjerenje i sigurnost.

Eterično ulje limuna je fototoksično i treba izbjegavati izlaganje suncu ili odlazak u solarij.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Citrus limonum
Podrijetlo Francuska
Uzgoj Konvencionalni uzgoj
Dobivanje Tiještenje
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h