Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Lavanda (Lavandula vera) Pakiranje: 10 ml Botanički naziv: Lavandula vera Porodica: Lamiaceae Ime lavanda dolazi od lat. riječi lavare što z.. Product #: 0066 based on 0 reviews Regular price: $52.00 $52.00 194

Lavanda

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0066
Raspoloživost: 194
Težina: 10.00 ml

Cijena: 65.00 kn

- +

Botanički naziv: Lavandula vera

Porodica: Lamiaceae

Ime lavanda dolazi od lat. riječi lavare što znači prati, jer su je još stari Grci i Rimljani koristili u svojim vodicama za kupanje i termama. Perzijci su palili grančice lavande u sobama bolesnika i na taj način raskuživali kuće. To se zadržalo i kasnije u doba velikih epidemija u Europi. Godine 1387 na dvoru Francuskog kralja Karla VI svi su jastuci bili napunjeni lavandom kako bi lijepo mirisali. Osim što se koristila kao miris, lavanda se destilirala te upotrebljavala u kućanstvu za raskuživanje te kao repelent, bila je važan sastojak octa, njenim eteričnim uljem se mazalo kako bi se spriječile glavobolje, smanjilo bol , zaštitilo od kuge. Upravo taj srednjevjekovni način upotrebe lavande kao analgetika, antiseptika i sredstva za dezinfekciju smatra se početkom njene primjene u medicini.

Početkom 20. st. francuski kemičar Rene Maurice Gattefosse slučajno je otkrio ljekovitu moć lavande. Radeći u svom laboratoriju, zadobio je tešku opeklinu ruke, gurnuo je ruku u najbližu tekućinu, a to je bila posuda puna eteričnog ulja lavande. Osim što mu se bol ublažila, opeklina je zarasla mnogo brže i nije ostao ožiljak. Sva istraživanja provedena kasnije potvrdila su antiseptičko i antibakterijsko svojstvo lavande za koje su stari narodi znali. Za razliku od svih ostalih eteričnih ulja eterično ulje lavande može se nanositi nerazrijeđeno na kožu. U aromaterapiji lavanda glasi za "majku eteričnih ulja", te joj se karakterološki pripisuju sva svojstva majke. Ona je mila draga, puna ljubavi i pažnje , ali isto tako i zahtjevna i stroga kada treba, te se njena upotreba u aromaterapiji ne ograničava samo na njena terapeutska svojstva, nego se u sinergiji sa drugim eteričnim uljima radi na otklanjanju uzroka tegoba.

Indikacije i djelovanje:

Terapeutska svojstva lavande su mnogobrojna: analgetik, antiimflatorik, cikatrizant, dezinficijans, antikoagulans, antireumatik, antiseptik, carminativ, blag diuretiuk, emenagogik, hipotenzor, rubifacijans... Gotovo da nema tegobe u kojoj se ne može upotrijebiti to eterično ulje. Od kožnih problema kao što su dermatitisi, opekline, alergije, rane, čirevi, modrice preko respiratornih problema, problema srca, cirkulacije i krvnih žila, iziritirane utrobe, kolika, predmenstrualnih problema, bolnih menstruacija, glavobolja svih etiologija do nervnih napetosti, osjećaja straha i panike. Ono za što se u posljednje vrijeme naročito koristi (što nije čudo obzirom na vrijeme u kojem živimo) je za umirenje i otklanjanje pomeremećaja spavanja kako onih uzrokovanih stresom, tako i kod nesanice kod djece koja može biti uzrokovana strahom ili nemirom.

Na psihološkom planu ona umiruje, učvršćuje daje potporu , potiče samoizražavanje, oslobađa frustracija i razdražljivosti. Ma kako benigno izgledala (zbog njene upotrebe i u dječijoj dobi) lavanda je eterično ulje koje nas tjera da proniknemo u dubinu samoga sebe i iskopamo sve stare arhetipove koje smo donijeli sa sobom . Kao svaka brižna majka pobrinuti će se da taj proces prođe što bezbolnije, ali nam neće dati mira dok ga ne završimo ma kako on težak bio. Ono što znamo kada imamo lavandu uz sebe, je da imamo i podršku i zaštićena leđa, a na kraju priče će nam dati poljubac i uputit nas u novi samostalni život.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Lavandula vera
Podrijetlo Francuska
Uzgoj Konvencionalni uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h