Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Klinčićevac (Eugenia carophyllata) Pakiranje: 10 ml Botanički naziv: Eugenia caryophyllata Porodica: Myrtaceae Kao začin, poznat je od davnina i bio je.. Product #: 0061 based on 2 reviews Regular price: $36.80 $36.80 282

Klinčićevac (list)

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0061
Raspoloživost: 282
Težina: 10.00 ml

Cijena: 46.00 kn

- +

Botanički naziv: Eugenia caryophyllata
Porodica: Myrtaceae

Kao začin, poznat je od davnina i bio je vrlo cijenjen. Koristio se za aromatiziranje pića, hrane, ali se upotrebljavao i kao lijek za otklanjanje probavnih tegoba. Eterično ulje klinčićevca se i danas koristi u stomatologiji zbog svog jakog amnalgetskog djelovanja.

Indikacije i djelovanje:

Ulje je vrlo jakog antivirusnog i antibakterijskog, te analgetskog djelovanja. Upotrebljava se kod infekcija usne šupljine i upale zubnog mesa, urogenitalnih infekcija, kod kroničnog umora, niskog krvnog tlaka.

Upotrebljavamo ga kod osoba koje treba potaknuti na reakciju, a koje su same neodlučne i potrebno ih je malo pogurnuti. To je ulje koje lomi mentalne koncepte i tjera na promjene htjeli mi to ili ne, i upravo zbog toga kod njegove upotrebe je potreban oprez.

Eterično ulje klinčićevca se ne upotrebljava u koncentracijama većim od 1% jer je vrlo jako i može izazvati nekrozu tkiva.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Carum carvi
Podrijetlo Zanzibar
Uzgoj Divlji uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nina uključeno 6.6.2017.- 15:55 03:55 PM
Molim vas...jel to list ili pupoljak?
To bi negdje trebali istaknuti. Hvala
Aromateka Eskulap uključeno 6.6.2017.- 17:01 05:01 PM
Draga Nina,
radi se o listu. Istaknuli smo na imenu. Hvala Vam što ste primijetili. Srdačan pozdrav.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h