Strukturni fondovi

  • Naslovnica
Aromateka Eskulap d.o.o. Kamilica rimska (Anthemis nobilis) Pakiranje: 1 ml Botanički naziv: Anthemis nobilis Porodica: Asteraceae Kao ljekovita biljka poznata je još od vreme.. Product #: 0057 based on 0 reviews Regular price: $60.00 $60.00 286

Kamilica rimska

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0057
Raspoloživost: 286
Težina: 1.00 ml

Cijena: 75.00 kn

- +

Botanički naziv: Anthemis nobilis
Porodica: Asteraceae

Kao ljekovita biljka poznata je još od vremena Egipćana koji su je posvetili suncu. Grci, Rimljani, Germani upotrebljavali su kamilicu kao piće i koristili je za lječenje raznih tegoba; groznice, glavobolje, bolesti bubrega i dišnih organa, ženskih bolesti, te za lječenje gnojnih rana. Kamilica je bila cjenjena u srednjem vijeku i uzgajala se u samostanskim vrtovima. I danas je kamilica cjenjena kao lijekovita biljka u narodnoj medicini, a zbog njenog protuupalnog djelovanja sastavni je dio mnogih krema i pripravaka za njegu kože i kose.

Indikacije i djelovanje:

Ima slatku, blagu voćnu aromu, i blago sedativno i spazmolitičko djelovanje, indicirana je kod: nervoza, nesanica, stresa i psihičkih šokova, upalnih procesa kože. Dobra je za otklanjanje spazama, naročito za uklanjanje predmenstrualne napetosti i menstrualnih bolova. Koristimo je kod problema kronične boli uzrokovane stresom i napetošću, te glavobolje i astme kao posljedice istog. Rimska kamilica zbog velikog udjela estera pogodna je za tretiranje kože i često se koristi u pripravcima za njegu kože, kako odraslih, tako i djece.

Kamilica ima moć da umiri i sedira osobu, naročito one koji imaju potrebu za „pretjeranom kontrolom“, kamilica će pomoći da se opuste, riješe napetosti i uznemirenosti, i otvoriti mogućnost prihvaćanja pomoći i podrške koju nam mogu drugi dati. Ona će iscjeliti naše rane istovremeno jačajući našu zdravu stranu i dati nam poticaj da prihvatimo promjene sa povjerenjem.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Anthemis nobilis
Podrijetlo Francuska
Uzgoj Divlji uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h