Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Kakao maslac (Theobroma cacao) Pakiranje: 500g Kakao maslac je dobiven prešanjem kakao zrna. Ima delikatan miris i okus čokolade. Često se koristi .. Product #: 0215 based on 0 reviews Regular price: $146.34 $146.34 293

Kakao maslac

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0215
Raspoloživost: 293
Težina: 500.00g

Cijena: 182.93 kn

- +

Kakao maslac je dobiven prešanjem kakao zrna. Ima delikatan miris i okus čokolade. Često se koristi kao sastojak u proizvodima za njegu kože (sapuni, losioni, kreme), i receptima za superhranu, čokolade, kolače itd.

Uzgoj: Konvencionalni uzgoj

Primjena:

Kakao maslac dodajte u pripremi smoothie-a, kolača, sladoleda ili svježe čokolade. Također, maslac može se primijeniti na tijelo kao sredstvo za hidrataciju kože, ulje za masažu itd..

Kakao maslac je žućkasto bijele boje i pretvara se u tekućinu pri temperaturama iznad 35 º C. Sastojci kakao maslaca  predstavljaju brz izvor energije za naše tijelo, jer on ima visok udio stearinske kiseline i  ne povećava razinu lošeg kolesterola u krvi. Stearinske kiseline u našoj jetri se pretvaraju u nezasićene oleinske kiseline, koje su među omega-6 masnim kiselinama, kao npr. maslinovo ulje. Budući da je kakao maslac mast koja je u potpunosti izvađena iz kakao zrna i ne sadrži šećer i proteine, ne može se pohvaliti i sa visokim udjelom vitamina i minerala, osim što sadrži kalij i vitamin E.

Svi znamo da čokolada zbog prisutnosti tzv. hormona sreće podiže osjećaj sreće i zadovoljstva kod ljudi - ova značajka vrijedi također i za  kakao maslac (kao i kakao), ali samo ako proizvodni proces nije rafiniran.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h