Strukturni fondovi

  • Naslovnica
Aromateka Eskulap d.o.o. Đumbir (Zingiber officinalis) Pakiranje: 5 ml Đumbir se kao lijek upotrebljava već stoljećima. U Indiji i Kini spominje se još u 3. st. pr.n.e. i .. Product #: 0031 based on 0 reviews Regular price: $44.00 $44.00 267

Đumbir

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0031
Raspoloživost: 267
Težina: 5.00 ml

Cijena: 55.00 kn

- +

Đumbir se kao lijek upotrebljava već stoljećima. U Indiji i Kini spominje se još u 3. st. pr.n.e. i to kao lijek za probavne tegobe, a svježi podanak kod prehlada i groznice, jer pojačava znojenje i izlučivanje sluzi, suhi za podizanje imuniteta i općeg stanja organizma. Đumbir je jedna od najstariji začinskih biljaka koja je putovala tzv. Začinskim putem i na taj način je donešena u Europu. U velikim količinama koristili su ga Grci i Rimljani, grčki liječnik Dioskorid preporučivao ga je kao stimulans probave - svojstvo poznato i danas. U 16 st. Španjolski konkvistadori donijeli su ga na Jamajku gdje se ubrzo počeo uzgajati kao začinska biljka. U Engleskoj se od đumbira radi đumbirovo pivo – alkoholno piće od šećera i đumbira. Danas se đumbir puno koristi i kao sredstvo za umirenje tegoba kod bolesti putovanja. Svježi podanak đumbira od davnina je smatran afrodizijakom.

Indikacije i djelovanje:

Eterično ulje đumbira u biti je zagrijavajuće i stimulirajuće. Indicirano je kod: problema probave, slabog apetita, artritisa, bolova u mišićima, frigidnosti, impotencije uzrokovane kroničnim umorom. Olakšava tegobe izazvane bronhitisom bilo akutnim ili kroničnim jer olakša izbacivanje sluzi, a obzirom na imunostimulirajuće djelovanje spriječiti će ponavljanje infekcija. Zbog svojeg zagrijavajućeg djelovanja koristimo ga kod ljudi koji imaju jasne planove i namjere, ali im nedostaje poticaj i djelovanje.

Đumbir ima snagu pokrenuti ljude u ostvarivanju svojih ciljeva, snaži volju i daje osjećaj sigurnosti i ostvarivosti ideja.

 

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Zingiber officinalis
Podrijetlo Indija
Uzgoj Divlji uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h