Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Crni papar (Piper nigrum) Pakiranje: 5 ml Ljekovita svojstva papra su mnogostruka; tradicionalna indijska medicina ga koristi kao sredstvo pro.. Product #: 0024 based on 0 reviews Regular price: $68.00 $68.00 285

Crni papar (Piper nigrum) Pakiranje: 5 ml

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0024
Raspoloživost: 285
Težina: 5.00 ml

Cijena: 85.00 kn

- +

Ljekovita svojstva papra su mnogostruka; tradicionalna indijska medicina ga koristi kao sredstvo protiv prehlade i kašlja, ayurvedska medicina ga preporuča kao tonik za živce, kineska medicina ga koristi kao lijek protiv proljeva. Kao vrlo važan i skupocijen začin bio je poznat i u Europi, Grci i Rimljani koristili su ga za poboljšanje probave, a njime su se i plaćale carine, u srednjem vijeku porez i ostali nameti i od tada potječe izraz „paprena cijena“. Papar je opisan u mnogim farmakopejama češće kao sastojak pripravaka, a rjeđe kao samostalan lijek. Osim kao začin papar je bio poznat i kao afrodizijak i sredstvo za liječenje impotencije. Papar u velikim količinama može uzrokovati upalu sluznice bubrega, krvarenje bubrega i njihov prekomjeran rad, stoga bi osobe koje imaju problema sa bubrezima trebale izbjegavati papar.

Indikacije i djelovanje:

Eterično ulje papra indicirano je kod: otežane i usporene probave, bronhitisa, dišnih infekcija. Papar potiče stvaranje probavnih enzima u gušterači, koristi se kod problema impotencije i frigidnosti. Poboljšava cirkulaciju krvi i prokrvljenost kože. Koristimo ga kod reumatskih i artritičnih bolova, te bolova i grčeva u mišićima. Zbog svog zagrijavajućeg mirisa koristan je i u tretmanima stresa, nervoze i nesanice. Poboljšava koncentraciju i pamćenje , smiruje i jača živce, što ga čini dobrim odabirom za tretiranje osoba koje mnogo rade i pate od tzv. „managerskog stresa“. Eterično ulje papra daje nam snagu, naročito potiče snagu duha i oštroumnost, da bismo ostali dosljedni sebi i donjeli prave odluke bez obzira na mišljenje drugih. Ono nam pomaže da ostanemo čvrsti i dosljedni slušajući svoj unutarnji glas i slijedeći svoje težnje i svoj put ka zadanom cilju.

Papar u velikim količinama može uzrokovati upalu sluznice bubrega, krvarenje bubrega i njihov prekomjeran rad, stoga bi osobe koje imaju problema sa bubrezima trebale izbjegavati papar.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Piper nigrum
Podrijetlo Indija
Uzgoj Konvencionalni uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h