Strukturni fondovi

GERANIJ - senzualno ulje koje nas povezuje sa sobom i drugima

Geranij (lat. Pelargonium graveolens), kitnjasti trajni grm srcolikih listova i ružičastih cvjetova, poznat je još od srednjeg vijeka kada je uzgajan kao lončanica. Na dvorovima su lončanice bile tako smještene da su dame svojim krinolinama dodirivale listiće iz kojih se širio prekrasan miris za koji se smatralo da ima afrodizijačku moć. To je poprimilo tolike razmjere da je engleski parlament donio zakon po kojem su brakovi za koje se dokaže da su sklopljeni pod utjecajem geranija mogli biti poništeni.

Geranij na tjelesnoj i emocionalnoj razini

Eterično ulje geranija ima cvjetni i pikantni miris, a dobiva se destilacijom listova. Pomaže kod gljivičnih i bakterijskih infekcija kože, zastoja limfe, zastoja tekućine u organizmu, PMS-a i simptoma menopauze. Također, regulira cirkulaciju krvi, stimulira rad adrenalnih žljezda, ima diuretička svojstva pa se koristi u tretiranju ceulita, otečenih zglobova i za ublažavnje simptoma šećerne bolesti.

Već iz njegovih ljekovitih svojstava lako je zaključiti da je geranij „pravo žensko ulje“ pa ne čudi da je njegov simbol Afrodita, grčka božica ljubavi, ljepote i plodnosti. Robbi Zeck, australska naturopatkinja i kineziologinja, pionirka u istraživanju psiholoških i emocionalnih djelovanja eteričnih ulja koja je utemeljila aromatsku kineziologiju, u svojoj knjizi Blossoming Heart (Procvalo srce) kaže da geranij donosi ravnotežu i sklad emocija.

„Prirodni ritam tijela povezan je s hormonskom aktivnošću i geranij pomaže uskladiti vibracije žlijezda i hormona, dopuštajući tijelu da se njiše u nježnoj ravnoteži. Kad ste odsječeni od vlastitog ritma, kad se u jednom trenutku osjećate pozitivno, a već u drugom potonete, niste sasvim svoji, niste posve sinkronizirani s unutarnjim kompasom i ne možete uočiti vlastiti napredak, geranij će vas blago ugoditi na novi ritam“, kaže Zeck.

geranij front

Otvara nas za komunikaciju i intimu

Geranij je idealno ulje za buđenje ženskih kvaliteta - senzualnosti, prijemčivosti i kreativne intuicije. „Dok je lavanda preporučljiva onima čije emocije nadvladavaju razum, geranij je za one čije racionalnost i motivacija uskraćuju mjesto osjećajima i dojmovima. On  pomaže da se ponovo povežemo sa svojim osjećajnim životom - svojom emocionalnom senzitivnošću, opuštenom spontanošću i zdravom žeđi za užitkom i radošću“, kaže Gabriel Moya u knjizi Aromaterapija duha.

S time dolazi veća sposobnost za intimnu komunikaciju - onakvu u kojoj smo sposobni primiti i iskusiti, a koja je jednako važna kao i moć davanja i izražavanja. Daje unutarnju sigurnost i stabilnost, otvara nas za prijemčivost i pomaže da se ponovno povežemo sa svojom intimom. Olakšava komunikaciju kako nas sa samim sobom, tako i s okolinom.

Idealno za perfekcioniste i radoholičare

Eterično ulje geranija pogodno je za tretiranje depresije, nervoze, tjeskobe, posebno one koja je uzrokovana stresom i pretjeranim radom. Nekoliko kapi geranija u poslovnom prostoru osigurat će opuštenu i ugodnu radnu atmosferu, te pogodovati boljoj komunikaciji zaposlenih. Mentalnim osobama koje su izgubile radost, spontanost, može stišati um, smiriti uznemirenost, i olakšati frustraciju i razdražljivost. Njegujući žensku kreativnost intelekta i smiren, prijemčiv aspekt volje, geranij je idealan za radoholičarske perfekcioniste - osobe koje su zaboravile maštu, intuiciju i čulna iskustva.

 

 

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h