Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Čempres (Cupressus sempervirens) Pakiranje: 10 ml Ova vrlo stara vrsta drveta datira još iz doba Tercijara. Izuzetno je dugovječan pa se za neka stabl.. Product #: 0028 based on 0 reviews Regular price: $48.00 $48.00 253

Čempres (Cupressus sempervirens) Pakiranje: 10 ml

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0028
Raspoloživost: 253
Težina: 10.00 ml

Cijena: 60.00 kn

- +

Ova vrlo stara vrsta drveta datira još iz doba Tercijara. Izuzetno je dugovječan pa se za neka stabla smatra da su stara 2000 godina. Poznavale su ga sve drevne civilizacije, od njegovog drveta se izrađivao namještaj za hramove, korišten je za izradu egipatskih sarkofaga, smatra se da je križ na kojem je razapet Isus napravljen od čempresa. Zbog svoje dugovječnosti i elegancije sađen je po grobljima kao simbol vječnosti. Lijekovita svojstva poznata su još od vremena Asiraca koji su čempres koristili kao lijek protiv hemeroida, Kinezi su žvakali češere protiv opadanja zubi, grčki liječnik Galen preporučivao ga je protiv unutarnjeg krvarenja.

Indikacije i djelovanje:

Indiciran je kod: proširenih vena, popucanih kapilara i tretiranju hematoma, prvo ulje odabira kod hemeroida. Kako harmonizira protok krvi nezaobilaz je u tretiranju menstrualnih bolova i povećanog krvarenja, isto tako i u tretiranju problema menopauze naročito naglih napavala vrućine – valunzi, te kod tretiranja PMS zbog svog hormonalnog djelovanja. Kod muškaraca inidiciran je u tretiranju adenoma prostate i upale prostate. Kako pomaže cirkulaciju krvi indiciran je i kod tretiranja reumatskih oboljena, edema nogu i zastoja limfe. Zbog svog osvježavajućeg i umirujućeg mirisa koristimo ga i u tretiranju nervnih napetosti izazvanih stresom, te tuberkoloze pluća i napada astme. Nekoliko kapi čempresa u mirisnoj lampici osvježiti će prostor, ali i djelovati umirujuće.

Kako je čempres simbol dugovječnosti, snage koristimo ga kod ljudi koji se nalaze na životnim prekretnicama kako bi se mogli nositi se sa promjenama u sebi i oko sebe, također se koristi kod stanja duboke tuge i žalosti, jer ima sposobnost čišćenja i otpuštanja mentalno stavova i emocija za koje smo se vezali, a koje nam onemogućuju da kranemo dalje. Čempres je vrlo suptilno ulje koje će nas na lagan i profinjen način voditi kroz promjene dajući nam osjećaj sigurnosti, stabilnosti i svevremenosti.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Cupressus sempervirens
Podrijetlo Španjolska
Uzgoj Divlji uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h