Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Čajevac (Melaleuca alternifolia) Pakiranje: 10 ml Jedno je od 30 vrsta drveća „papirnate kore“. Ime mu dolazi od grčkog melas – crno i leukos –bijelo;.. Product #: 0027 based on 0 reviews Regular price: $48.00 $48.00 189

Čajevac (Melaleuca alternifolia) Pakiranje: 10 ml

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0027
Raspoloživost: 189
Težina: 10.00 ml

Cijena: 60.00 kn

- +

Jedno je od 30 vrsta drveća „papirnate kore“. Ime mu dolazi od grčkog melas – crno i leukos –bijelo; jer ima tamno zelenu krošnju i bijelu koru tanku poput papira. Kora je vodootporna pa su Aboriđini koristili za izradu kanua, korica za noževe i krovove. Listove su namakali u vodi i pili ili su ih jednostavno žvakali. Kapetan Cock je čajevac donio u Europu, a prvi doseljenici su pili čaj od lišća , pa je po tome i do- bio ime. Do I svjetskog rata nije bio korišten u medicinske svrhe, ali je australski lije- čnik A.R.Penfold proveo istraživanje i otkrio da je čajevac 12 puta jači antiseptički baktericid od karbolne kiseline. 1933. godine British Medical Journal spominje čajevac kao „snažan dezinficijens,neotrovan i neiritantan“. Tijekom II svjetskog rata koristio se kao lijek australskih vojnika koji su se borili u tropskim područjima. Danas je sastavni dio mnogih kozmetičkih linija za njegu problematične, upaljene kože, vagitorija, pa čak i kondoma.

Indikacije i djelovanje:

Djeluje snažno protiv svih patogenih gljivica, virusa i bakterija.Indiciran je kod svih gljivičnih, virusnih i bakterijskih infekcija i bolesti. Snažan je antibiotik ali podržava život tijela i imunosustava, te se osim za ukljanjanje štetnih patogena može koristi i za spriječavanje recidiva infekcija. Koristimo ga kod svih dišnih infekcija, urogentalnih infekcija, gljivičnih infekcija kože, akna, mentalnog umora , podizanje imuniteta. Eterično ulje čajevca može se nanjeti i direktno na kožu, ali lokalno na malo područje jer isušuje kožu. Preventivno ga koristimo u lampici za dezinfekciju prostora, sa njim možemo dezinficirati površine u kućanstvu, dobar je repelent jer štiti od ugriza insekata,naročito krpelja. Eterično ulje čajevca preporučljivo je za ljude koji su fizički osjetljivi, jer osim što podiže imunitet, snaži volju i podiže duh, te je preporučljiv i za one koji se smatraju žrtvom sudbine i to manifestiraju na fizičkoj razini.

Čajevac nazivamo ocem eteričnih ulja, zbog zaštitničke energije koju ima, ali isto tako čajevac kao pravi otac od nas očekuje da uzmemo sudbinu u svoje ruke, udahnemo život punim plućima i preuzmemo odgovornost za sebe, a on će nas štiti i čuvati nam leđa.

 

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Melaleuca alternifolia
Podrijetlo Australija
Uzgoj Konvencionalni uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h