Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Bosiljak (Ocimum basilicum) Pakiranje: 5 ml Vrste bosiljka se razlikuju po veličini, obliku listova, boji i okusu, a čak i unutar same vrste mir.. Product #: 0011 based on 0 reviews Regular price: $36.00 $36.00 274

Bosiljak (Ocimum basilicum) Pakiranje: 5 ml

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0011
Raspoloživost: 274
Težina: 5.00 ml

Cijena: 45.00 kn

- +

Vrste bosiljka se razlikuju po veličini, obliku listova, boji i okusu, a čak i unutar same vrste miris i okus mogu biti različiti, ovisno o tlu, klimi i uvjetima uzgoja. Osim toga , u uzgoju dolazi do samokrižanja pa čak i botaničari ponekad ne prepoznaju neke vrste bosiljka. U toplijim krajevima odbjegne kulturi, pa ga ima i podivljalog uz naselja. Osim po vrtovima bosiljak se danas često uzgaja kao lončanica po terasama, balkonima i prozorima. Poznat je kao biljka zaštitnik obitelji i kao biljka koja sprječava zle sile.

Indikacije i djelovanje:

Izvanredno je sredstvo protiv bolova. Djeluje stimulirajući i ojačava umno i fizički zamoren organizam, pomaže koncentraciju, bistri misli i povećava efikasnost misaonih procesa. Smanjuje tjeskobu i depresiju, stanje histerije i s tim povezanu nesanicu. Kao antiseptički sastojak koji poboljšava obrambene snage organizma, on potpomaže djelovanje drugih eteričnih ulja u terapiji bronhitisa, prehlada, gripe, upaljenih sinusa.

Indikacije: neuralgije, migrene, bolovi i grčevi mišića, strahovi, depresija, histerija, nesanica, fizički i umni zamor, apatija, prehlade, katar, upale sinusa, bolovi kod reume i artritisa, giht, ugrizi insekta, nedostatak koncentracije, probavne smetnje, povraćanje, štucavica. Zbog svojih karakteroloških osobina, mudrosti, dugovječnosti, sigurnosti koju nosi daje se osobama koje su nesigurne, depresivne i bezvoljne. Izvrsno je anti šok ulje koje se može upotrijebiti za prvu pomoć kao inhalacija. Bosiljka otvara, pušta emocije da odrađuju, dozvoljava protok energije, jača, ali ne dozvoljava da odemo u neku maniju. "Zelena" nota bosiljka i njegova terapeutska djelovanja daju velike mogućnosti za različite kombinacije; Npr.:

  • u terapeutskim kupkama za liječenje ovisnosti (droga, alkohol) i to u kombinaciji sa: petit-grain, crvenim timijanom, cedrom i lavandom.
  • za oslobađanje od žalosti i tuge sa ylang-ylang , patchouli, timijan i mandarina.
  • za podizanje samopoštovanja sa lavandom, kuminom, mandarinom, geranijem, i gorkom narančom.

Eterično ulje bosiljka u uljima za masažu osvježuje i dobro djeluje na umornu kožu, te opušta mišiće. U mirisnim svjetiljkama eterično ulje bosiljka ublažiti će glavobolju, otkloniti umor, pojačati koncentraciju naročito u kombinaciji sa lavandom. Nekoliko kapi bosiljka na maramici koja se pričvrsti na otvor za ventilaciju u automobilu poboljšati će koncentraciju tijekom vožnje. Pomiješan sa bergamontom i geranijem osvježiti će zrak i olakšati probleme tijekom prehlade. Kombinacija ružmarina, lavande i bosiljka poboljšava pamćenje. Bosiljak sa bergamontom i lavandom oslobađa tjeskobe. Kupke od lavande, bosiljka i geranija umiriti će živce i olakšati san. Bosiljak i geranij u kupki povećati će nam energiju. Pošto izaziva znojenje upotrebljava se i za snižavanje temperature i čišćenje organizma. Pravilnom upotrebom bosiljka ne javljaju se nikakve štetne posljedice, ali se eterično ulje bosiljka ne smije koristi tijekom trudnoće, a prilikom upotrebe u mirisnoj lampici treba biti oprezan , jer sadrži fenole.

Pravilnom upotrebom bosiljka ne javljaju se nikakve štetne posljedice, ali se eterično ulje bosiljka ne smije koristi tijekom trudnoće, a prilikom upotrebe u mirisnoj lampici treba biti oprezan , jer sadrži fenole.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Ocimum basilicum
Podrijetlo Indija
Uzgoj Konvencionalni uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Glavne kemijske sastavnice
Kemotip Metil kavakol
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h