Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Borovica bobice (Juniperus communis) Pakiranje: 5 ml Borovica se još u našim krajevima naziva šmrika, kleka, brinja. Kao ljekovita biljka poznata je još .. Product #: 0007 based on 0 reviews Regular price: $48.00 $48.00 78

Borovica bobice (Juniperus communis) Pakiranje: 5 ml

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0007
Raspoloživost: 78
Težina: 5.00 ml

Cijena: 60.00 kn

- +

Borovica se još u našim krajevima naziva šmrika, kleka, brinja. Kao ljekovita biljka poznata je još iz Antičkog doba, Grci i Rimljani koristili su je kao lijek i protuotrov kod ugriza otrovnih životinja. U srednjem vijeku grane borovice palile su kako bi njezin dim dezinficirao prostor i rastjerao zle duhove. Pepeo se poslije stavljao u vino i upotrebljavao kao diuretik, a namočen u vodu koristio se kao lijek protiv kuge.

Indikacije i djelovanje:

Ulje ploda borovice indicirano je kod: upala zglobova, reumatoidnog artritisa, bolova u mišićima, nakupljanju tekućine, zastoju limfe, celulita, poremećaja vezanih uz stres. Ulje iglica i drva koristi se kod dišnih infekcija, upala, pospješuje znojenje, za njegu masne kože i kose, tretiranju proširenih vena i hemeroida. Borovica također i; olakšava iskašljavanje i smiruje kašalj, čisti krv i uklanja štetne tvari iz krvi, potiče apetit i regulira neredovitu probavu, potiče bolji rad jetre i izlučivanje žuči, potiče bolji rad bubrega, izlučivanje mokraće i dezinficira mokraćne kanale. Sastavni je dio svih diuretičkih mješavina.

Eterično ulje borovice ima veliki utjecaj na mentalno emotivni status čovjeka. Kako na fizičkoj razini rješava problem zaostoja tekućine, tako i na mentalno emotivnoj razini čisti i rješava problem nakupljenih emocija i mentalnih stavova koji onemogućuju napredak. Borovica će očistiti sve ono nepotebno u nama i omogućiti prihvaćanje i usvajanje novih spoznaja i emocija.

U kulinarstvu bobice borovice imaju veliku primjenu kao začin koji se dodaje mnogim jelima od mesa, paštetama, umacima, jelima od divljači. Osušene bobice borovice koriste se za izradu rakije „klekovače“, sastavni su dio „gin-a“, u skandinaviji se radi pivo od bobica borovice, a u Francuskoj se proizvodi vino. U Njemačkoj se proizvodi posebna vrsta octa od borovica „Wacholderessig“. Osim bobica borovice u narodnoj medicini upotrebljavaju se i proljetni izbojci i pupoljci od kojih se izrađuju sirupi i ljekoviti mliječni napitak, a koriste se i kao oblozi i kupke.

Eterično ulje borovice ne upotrebljavati kod osoba sa poremećenom funkcijom bubrega, trudnicama i maloj djeci.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Juniperus communis
Podrijetlo Francuska
Uzgoj Divlji uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h