Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Bergamot (Citrus A. bergamia) Pakiranje: 10 ml Bergamot je je u stvari jedna vrsta gorke naranče. Smatra se da ga je Kristofor Kolombo uvezao sa Ka.. Product #: 0005 based on 0 reviews Regular price: $65.00 $65.00 73

Bergamot (Citrus A. bergamia) Pakiranje: 10 ml

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0005
Raspoloživost: 73
Težina: 10.00 ml

Cijena: 81.25 kn

- +

Bergamot je je u stvari jedna vrsta gorke naranče. Smatra se da ga je Kristofor Kolombo uvezao sa Kanarskog otočja u Španjolsku odakle se proširilo po zemlja- ma mediterana.Pretpostavlja se da je ime dobio po gradu Bergamu u Lomba- rdiji gdje je ulje prvi puta proizvedeno. Bio je važan narodni lijek , a od 16 st. Pojavljuje se u europskim herbarijima kao antiseptik. U doba Napoleona bio je posebno popularan kao parfem.

Indikacije i djelovanje:

Upravo zbog bergaptena je eterično ulje bergamota izrazito fototoksično, pa se danas na tržištu može naći i bergamot bez bergaptena. Kao i sva citrusna ulja bergamot hladi, osvježava i služi kao antidepresiv. Indiciran je kod poremećaja probave naročito onih uzrokovanih nervozom jer poboljšava rad želuca i jetre, urogenitalnih infekcija, cistitisa, herpesa,upalnih procesa na koži. Bergamot je izuzetno jak psihostabilizator što ga čini pogodnim za tretiranje stanja nervoze, napetosti i frustracija, jer smiruje i harmonizira, otpušta. djelovanja.

Eterično ulje bergamota je fototoksično i ne upotrebljava se prije izlaganju suncu.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Citrus A. bergamia
Podrijetlo Obala Bjelokosti
Uzgoj Konvencionalni uzgoj
Dobivanje Tiještenje
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h