Strukturni fondovi

  • Naslovnica
Aromateka Eskulap d.o.o. Vetiver (Vetiveria zizanoides) Pakiranje: 10 ml Botanički naziv: Vetiveria zizanoides Porodica: Poaceae Stabljike vetivera koristile su se za pokri.. Product #: 0125 based on 0 reviews Regular price: $72.00 $72.00 280

Vetiver

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0125
Raspoloživost: 280
Težina: 10.00 ml

Cijena: 90.00 kn

- +

Botanički naziv: Vetiveria zizanoides
Porodica: Poaceae

Stabljike vetivera koristile su se za pokrivanje sojenica, od vetivera su se radile lepeze, jer njegov miris tjera insekte. Vetiver je stoljećima bio sastavni dio tradicionalne indijske i kineske medicine. Koristio se kao srestvo protiv žeđi, sunčanice, glavobolje i groznice. Ulje se koristilo u tretiranju upalnih stanja kože, te upale zglobova, artritisa i ekcema.

Indikacije i djelovanje:

Indiciran je kod: slabog apetita, gubitka težine, anemije, stresa, njega kože. Stimulira rad egzokrinih žlijezda, indiciran je kod pomanjkanja estrogena i progesterona pa se koristi u tretiranju stanja PMS i menopauze, pojačava snagu vezivnog tkiva. Ima umirujuće djelovanje na središnji živčani sustav pa ga koristimo u tretiranju stanja stresa, nervoze i nemira.

Vetiver je pravo zemljano ulje, snaga zemlje proizlazi iz njegovog mirisa koje služi kao fiksator. Ono nas veže za zemlju, za sada i ovdje, pa je pogodno za tretiranje osoba koje stalno teže perfekciji, a izgubile su osjećaj za vlastiti identitet. Vetiver daje snagu i pouzdanost zemlje, povezuje nas i usklađuje odnos duha i materija u nama i oko nas.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Vetiveria zizanoides
Podrijetlo Java
Uzgoj Konvencionalni uzgoj
Dobivanje Alkoholna destilacija
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 500 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 10:00 - 16:00h