Strukturni fondovi

  • Naslovnica
Aromateka Eskulap d.o.o. Tamjan (Boswellia) Pakiranje: 5 ml Botanički naziv: Boswellia Porodica: Burseraceae Mirisnu smolu tamjana oduvjeku su upotrebljavali s.. Product #: 0120 based on 0 reviews Regular price: $64.00 $64.00 271

Tamjan

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0120
Raspoloživost: 271
Težina: 5.00 ml

Cijena: 80.00 kn

- +

Botanički naziv: Boswellia
Porodica: Burseraceae

Mirisnu smolu tamjana oduvjeku su upotrebljavali svi narodi. Kao jedan od darova koje su mudraci donjeli Isusu spominje se i u Bibliji. Prvobitno se upotrebljavao za dimljenje u religioznim obredima starih naroda. U 5. st.p.n.e. Hipokrat je preporučivao žvakanje usitnjenog tamjana sa medom protiv kašlja i bolesti pluća. Arapski liječnici upotrebljavali su ga za liječenje rana i zaustavljanje krvarenja, u Kini se koristio kao lijek protiv gube. U 10. st. Avicena je je preporučao tamjan kao lijek protiv tumora, čireva, a kao lijek koristila ga je i Hildegard von Bingen.

Osim kao lijek i sredstvo za dimljenje u religioznim obredima, tamjan je bio poznat ikao cijenjeno kozmetičko sredstvo. Kraljica od Sabe i Kleopatra koristile su ga kao kozmetičko sredstvo za njegu kože i kose, a Egipćanke su od tamjanove smole radile crnilo za crte oko očiju. Kako je bio vrlo cjenjen kod starih naroda vrijednost mu je svojedobno bila jednaka vrijednosti zlata, pa je služio i kao sredstvo plaćanja. Kako ga nije moguće uzgojiti, jer je vjeran svojem staništu, tamjan je i danas vrlo cijenjen. Na tržištu se obzirom na zemlju porijekala mogu naći: arapski, indijski i koptski tamjan.

Indikacije i djelovanje:

Indiciran je kod stanja astme i bronhitisa, naročito ako su povezane sa stanjem nervne napetosti, jer produbljuje dah i olakšava disanje. Ima analgetski učinak pa ga korisitmo kod reumatskih i menstrualnih bolova, pokazuje i protutumorska djelovanja pa ga koristimo i u tretiranju tegoba uzrokovanih tumorima. Spada u ulje odabira u tretiranju nervne i duševne napetosti, nesanice, mentalne uznemirenosti i napetosti. Koristi se i kao glavni sastojak mnogih pripravaka za njegu suhe i ispucale kože. Nezaobilazan je kao pomoć pri meditaciji, molitvi, kontemplaciji, jer smanjuje mentalno brbljanje i umiruje um. Sposobnost tamjana da umiri i relaksira, istovremeno razbistrujući um, ali i umirujući kakofoniju u glavi čini ga pogodnim za osobe današnjice koje „misle sto na sat“.

Tamjan smiruje i daje priliku sagledavanja situacije na miran i staložen način, oslobađa nas prevelike vezanosti bilo za materijalna dobra, duhove prošlosti ili bilo koji drugi vid pretjerane vezanosti. On snaži i krijepi, te otvara vrata našoj zaboravljenoj duhovnosti, olakšava povezivanje sa svojim višim ja i univerzumom.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Boswellia
Podrijetlo Indija
Uzgoj Divlji uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h