Strukturni fondovi

  • Naslovnica
Aromateka Eskulap d.o.o. Pačuli (Pogostemon patchouli) Pakiranje: 10 ml Botanički naziv: Pogostemon patchouli Porodica: Lamiaceae Patchuli ima dugu tradiciju kao ljekovita.. Product #: 0103 based on 0 reviews Regular price: $60.00 $60.00 258

Pačuli

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0103
Raspoloživost: 258
Težina: 10.00 ml

Cijena: 75.00 kn

- +

Botanički naziv: Pogostemon patchouli
Porodica: Lamiaceae

Patchuli ima dugu tradiciju kao ljekovita biljka, upotrebljavao se kao sredstvo za sprječavanje groznice i epidemije, kao sredstvo protiv ugriza zmija i insekata. Bio je cjenjen kao repelent. U 19. stoljeću koristio se za mirišanje indijskih šalova i tkanina. Koristi se mnogo u industriji parfema, odličan je fiksator, a njegov miris povezan je sa „djecom cvijeća“ jer se mnogo koristio upravo u tom razdoblju.

Indikacije i djelovanje:

Upotrebljava se kod: hemeroida, proširenih vena, seboreje, akni i upalnih procesa i stanja kože. Potpomaže rad slezene i gušterače, podiže imunitet i pogodan je za osobe čiji je imunološki sustav oslabio zbog pretjeranog rada, a samim tim ih čini podložnim raznim infekcijama. Njegov topli miris čini ga pogodnim za tretiranje osoba koje pate od osjećaja umora uvjetovanog pretjeranom mentalnom aktivnošću. Ono oslobađa put emocijama koje potiskujemo, a samim time dozvoljava otpuštanje i oslobađanje emocionalnog „smeća“ koje nam onemogućuje da krenemo naprijed.

Patchuli u sebi nosi poruku mira, osjećaj slobode, sreće i cjelovitosti.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Pogostemon patchouli
Podrijetlo Singapur
Uzgoj Konvencionalni uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 500 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 10:00 - 16:00h