Strukturni fondovi

Aromateka Eskulap d.o.o. Kadulja (Salvia officinalis) Pakiranje: 10 ml Botanički naziv: Salvia officinalis Porodica: Labiatea Ime kadulje potječe od latinskog salvere, št.. Product #: 0049 based on 0 reviews Regular price: $49.60 $49.60 271

Kadulja

Proizvođač: Aromateka Eskulap d.o.o.
Šifra proizvoda: 0049
Raspoloživost: 271
Težina: 10.00 ml

Cijena: 62.00 kn

- +

Botanički naziv: Salvia officinalis
Porodica: Labiatea

Ime kadulje potječe od latinskog salvere, što znači spasiti, izliječiti. Prvi zapisi o ljekovitosti kadulje sežu još 2000 godine prije Krista. Stare civilizacije upotrebljavale su kadulju kao lijek za gotovo sve bolesti, imala je status svete biljke pa se sakupljala za ceremonije, bila je sastojak smjese za balzamiranje, ali i simbol plodnosti, dobrog zdravlja i dugog života. Karlo Veliki toliko je cjenio kadulju da je čak donio zakon po kojem se naređuje uzgoj kadulje u samostanskim vrtovima. U 17. stoljeću Kinezi su toliko cjenili kadulju da su mjenjali 3 sanduka kineskog čaja za 1 sanduk kadulje. I danas kadulja ima značajno mjesto u narodnoj medicini zbog svog antibakterijskog, antifungicidnog i antivirusnog djelovanja.

Indikacije i djelovanje:

Kadulja je pravo žensko ulje, zbog svog estrogen like djelovanja indicirana je kod bolesti i stanja vezanih uz reproduktivni sustav žena kao što su: amenoreja, dismenoreja, menopauzalne tegobe, PMS, kao dodatna terapija kod HPV i herpesvirusnih infekcija, tretiranja neplodnosti i uravnoteženja menstrualnog ciklusa . Indicirana je i u reguliranju znojenja, kožnih ekcema,reumatizma i artritisa. Kap kadulje na četkicu za zube riješiti će problem paradentoze i krvarenja desni. Sjedeće kupke od kadulje upotrebljavaju se kod upalnih procesa urogenitalnog trakta. Kadulja pospješuje izlučivanje mokraćne kiseline, te pomaže kod gihta, pospješuje rad bubrega i dezinicira mokraćne kanale. Pomaže kod nadražene kože, gnojnih upala kože, čireva i gljivica.

U aromaterapiji kadulju karakterološki smatramo zrelom iskusnom ženom jer posjeduje stabilnost, mudrost i dugovječnost. Ona vraća stabilnost, uravnotežuje hormonalnu sliku organizma, samim tim daje osjećaj sigurnosti i samosvjesnosti.

Kontraindicirana je kod osoba koje boluju od epilepsije, trudnica i male djece. Zbog velike količine ketona smatra se neurotoksičnom.

 

Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Aromateka Eskulap d.o.o. nije odgovorna za njihovu točnost.

Prije primjene bilo kakvog oblika, na bilo koji način, aromaterapije (eterična ulja, hidrolati, biljna ulja pomiješana s eteričnim uljima, ekstrakti biljaka i slično) potrebno je savjetovati se s liječnikom / fitoaromaterapeutom i stručnim medicinskim osobljem.

Recenzije korisnika u rubrici "KOMENTARI" odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Aromateka Eskulap nije odgovorna za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode. 

 

Želiš saznati više o eteričnim uljima i kako ih pravilno koristiti? Imamo pravo rješenje za Vas. Učilište Galbanum!

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

GALBANUM logotipi 01

Eterično ulje
Botanički naziv Salvia officinalis
Podrijetlo Španjolska
Uzgoj Divlji uzgoj
Dobivanje Destilacija vodenom parom
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeIzvrsno

shipping icon 01  Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 700 kn. Sve pošiljke šaljemo Hp poštom diljem Hrvatske.

telefon 2  Tel: +385 01 3794 568

Svakim radnim danom dostupni od 9:00 - 16:00h